Marketing automation

Om man arbetar med en webbsida å företagets vägnar bör man även tänka på olika metoder för att fånga upp kunderna, få dem att stanna på sidan och återvända. Det är enklare sagt än gjort och den engelska termen för att lyckas med detta är att bygga “funnels” alltså trattar som leder kunderna dit man vill ha dem. Konkurrensen kan vara stor beroende på inom vilken nisch man verkar och det kan vara lite trixigt att hävda sig i konkurrensen.

Besökarna på sidan är potentiella leads, d.v.s. framtida kunder. Det finns mjukvaror som tar uppgifter på de kunder som besökt dig och det är naturligtvis användbart om man arbetar med en säljarstab som kan kontakta dem som surfat förbi er sida och vidare mot andra farvatten. Man talar om marketing automation, att följa besökarna i fotspåren.

Online Sales Pro

Det finns enkla appar som snabbt kan effektivisera arbetet för din säljorganisation. Online Sales pro är en app du har i mobilen som fångar upp dina besökares uppgifter, ger dig en signal om leads och då kan du omedelbart ringa upp din kund. Denna app arbetar utifrån tesen att man ska smida medan järnet är varmt, d.v.s. ringa kunderna omgående.

Clickfunnels

Clickfunnels är en annan idé där man hjälper dig som företagare att bygga en effektiv funnel som lotsar dina kunder i köpprocessen. Detta program liksom Online Sales pro är inte översatt till svenska men går utmärkt att använda även på den svenska marknaden. Båda är lika värda att undersöka och man kan använda båda dessa verktyg under en kostnadsfri testperiod på två veckor.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev är självklara för den seriöse företagaren. Aweber och Getresponse är två världskända mjukvaror för nyhetsbrev och det finns även svenska företag som tillhandahåller enkla lösningar. Du måste komma på en metod som passar dig och ditt företag. Bra produkter och tjänster är naturligtvis den allra effektivaste metoden, men, som sagt, man kan behöva hjälpa kunderna på traven.