Sprid nyheten om din webbsida

När du ska locka besökare till din sida har du ett digert arbete framför dig. Du får räkna med att det tar cirka ett halvår efter att du lagt upp din webbsida på sökmotorerna innan du börjar nå toppen på första sidorna – och det är ju dit du strävar. Har man tid och lust ägnar man sig åt detta arbete på egen hand annars lejer man ut det på en SEO-firma eller anställer en webbmaster med den specifika uppgiften att sköta webbsidan och webbnärvaron. Väljer du att sköta webbsidan själv finns det en del metoder och verktyg man kan använda sig av för att nå ut till nya besökare men framförallt för att sköta det viktiga bakgrundsarbetet som gör att man klättrar på sökmotorerna.

SEO

Search Engine Optimization, SEO är det bakgrundsarbete man gör för att ranka högt på sökmotorernas organiska sökningar. De organiska resultaten på en sökmotor är de kostnadsfria placeringarna på en sökmotor. Detta är naturligtvis åtråvärda placeringar som inte kostar pengar men dock tid och hårt arbete.

Det finns över 200000 olika sökmotorer och bland dessa är Google den absolut största och mest välrenommerade, dock bedriver de en ständig kamp mot all världens webbsidor eftersom de inte vill att någon ska lista ut hur man når topplaceringarna och av den här anledningen så ändrar de ständigt sina algoritmer. Förklaringen är enkel. Man vill tjäna pengar på annonsörer som betalar för att nå ut till nya besökare.

Verktyg för länkarbete

Man bör arbeta med att nå ut till besökare på alternativa vägar och inget man gör vad gäller spridningen av länkar till den egna webbsidan görs i onödan. Hootsuite är en mjukvara som underlättar spridningen av de egna länkarna på sociala media. Det finns flera liknande tjänster och det är helt klart värt att investera i den här typen av verktyg om man har för avsikt att sköta webbsidan själv eller vill underlätta arbetet för sin webbmaster.