Det finns mycket som ska tänkas på när man pysslar med webbdesign. Det är inte bara att sätta ihop en hemsida och sedan tro att den kommer gå hem hos alla. Proffsen har därför rankat de hetaste trenderna just nu och i följande inlägg kan du läsa om några av dessa. Lycka till!

Snyggt utformat för mobilversioner

En ny grej som blivit väldigt viktigt bland dem som gör hemsidor är att de även ska ha en anpassad version för mobiler. Om man inte gör detta kommer hemsidan se konstig ut när man kollar antingen i mobilen eller i surfplattan, och det ser ganska trist ut. Kan man så ska man se till att det finns en anpassad mobilversion eftersom de flesta faktiskt använder sina mobiler mer än vad de använder sina datorer idag. Man kan ju till och med säga att mobilen är som en liten handdator, åtminstone var det Steve Jobs tanke bakom iphonen.

Mindre är mer när minimalismen tar över

Less is more brukar man säga på engelska och det är en av de nya trenderna när det kommer till webbdesign. Man ska se till att hemsidan är så avskalad och enkel som möjligt så att ens besökare har lätt att navigera och läsa.

Berätta historier som engagerar

Starta en blogg, intervjua medarbetare eller kunder! Det är idag väldigt populärt att man ska skriva om sådant som händer på riktigt. Detta kallas för Storytelling och är väldigt populärt, speciellt i USA.

UX skrivande

Om man utgår från besökarens upplevelse när det kommer till grafiken och designen så är en av de nya trenderna att man även ska tänka på det när man skriver. Man ska använda ord som fångar läsaren. Det här går ganska mycket hand i hand med att man ska skriva historier som berör sina besöker.