Tryck med speltema

Att spel och gambling ligger i tiden med allt vad nya tekniker innebär, är något som syns lite här och var i samhället och även i konsten. Många designers som även vill bejaka sin spelglädje, hittar på de mest fantasifulla trycken som sedan trycks upp på tyger, tapeter eller accessoarer – som muggar, nyckelringar och annat smått och gott.

Sätt din favoritspelfigur på tröjan

När VR och spel överlag börjar bli så pass utvecklat att folk vill omge sig med spelanda ända in på kroppen, så har reklambyråerna och modeskaparna att göra. Trycken kan föreställa i stort sett vad som helst inom dataspelens värld, men ofta så följer det någon slags röd tråd. Spelfigurer som Super Mario eller roulette, förekommer i en rad utföranden. I och med att det är så billigt och enkelt att trycka upp t-shirts och hoodies med vilka motiv som helst, så är det inte konstigt att speltemat har blivit ett av de mest använda inom digitala tryck och silkscreening.

Skapa ditt eget tryck med speltema

Låt säga att du har en idé om vad du vill sätta på tapeten eller din träningströja. Kanske vill du göra ett overall-print eller trycka upp en enskild bild. Du kanske till och med vill skapa egna produkter med speltema som ska reflektera ditt varumärke – ett utmärkt sätt om du befinner dig i spelbranschen och vill göra folk uppmärksamma. Det finns då många leverantörer på nätet som erbjuder sina tjänster och som kan hjälpa dig. Att skapa sitt eget tryck med hjälp av ritprogram som Illustrator och Photoshop, gör emellertid att ditt tryck blir unikt och processen blir roligare.

Spelintresset på museer

Idag är spelandet mer än en hobby – det har blivit en konstform och till och med museer öppnar upp för detta med utställningar, tryck och tekniska modeller. Spelintresset banar väg för en samhörighet mellan åldersgrupper och barn kan inspirera sina föräldrar medan föräldrar kan visa barnen hur dataspelen såg ut på deras tid.