När en ny hemsida ska byggas är det många bollar man ska hålla reda på samtidigt. Det finns alltifrån vilka färger man ska ha, vilket typsnitt, vilket tema man ska välja och så vidare. Det absolut bästa man kan göra är att ta hjälp av en expert som kan visa hur det ska göras. Men innan dess kan man förbereda några saker som underlättar för deras jobb senare.

Färg och format

När det kommer till att välja färg och format brukar man välja ut en så kallad färgkarta med en uppsättning färgkoder som ska vara genomgående i allt man gör. Detsamma gäller för de typsnitt man använder för texten. Det är vanligt att man väljer flera olika färger men även några nyanser av en och samma färg. Det här kommer ge en helhetskänsla och tala för att dina kunder känner igen ditt varumärke och din stil.

Använda sig av en mall eller programmera

När man bygger en hemsida kan man fylla i en redan färdig mall. Det här är ett bra alternativ om man behöver en enkel hemsida utan en massa specialfunktioner. Men det kan vara svårt att lägga till egna sektioner om man senare känner att man skulle behöva det. Behöver man en lite mer komplex hemsida är det bättre att man börjar från grunden med att programmera en egen hemsida med de funktioner man väljer själv.

Hur många sidor är nödvändigt?

Det här beror helt och hållet på vilken typ av hemsida det är man väljer att göra och vilket syfte man har med den. Är det en blogg eller mer informativ sida man gör kanske det räcker med endast en sida på hemsidan. Om man istället ska skapa en avancerad hemsida så är det bra med en tydlig meny som gör det enkelt för besökarna att navigera.