Att ha en användarvänlig hemsida kan vara skillnaden mellan nöjda och missnöjda kunder. Med webbdesign kan du styra detta så att hemsidan blir både enkel och rolig att använda. Det finns några tips man kan tänka på om man bygger sin hemsida själv eller om man tar hjälp av en professionell. Kom ihåg att det är klassat som ett yrke i dagsläget och kan därför vara svårt att få till helt perfekt om man inte är insatt i ämnet.

Ett färgtema som är genomgående

När man bestämmer hur ens logga och allting kring den grafiska profilen ska se ut så brukar man även välja särskilda typsnitt som ska vara genomgående i alla kanaler. Det spelar då ingen roll om man pratar utformning av visitkort, marknadsföringsmaterial eller hemsida, allt ska ha samma färger och typsnitt. Om man bygger sin hemsida ska man även tänka på att bilderna som man lägger in ska ha samma färgkombinationer som man valt ut i sin grafiska profil. Man kallar det oftast grafisk profil, eller färgkarta om man endast talar om de utvalda färgerna.

Enkelt att navigera

För att dina besökare ska vara nöjda med sitt besök på din hemsida så bör det vara enkelt för dem att navigera. Man kan välja att lägga en meny högst upp på sidan, följt av en mer utformad karta över hemsidan längst ner på förstasidan. Den här är ett väldigt vanligt upplägg och uppskattat av många besökare eftersom det är enkelt att hänga med i svängarna.

Ta hjälp av en expert

Ska du designa en hemsida så kan det vara klokt att ta hjälp av en expert. Det finns många extrafunktioner som man idag kan använda sig av vilka kan vara svåra att programmera. Dels kanske man vill kunna ta betalt på sidan, dels kanske man vill kunna ha koll på statistiken.